Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2009 10:50 - Все повече екстри за все по-здравословна среда
Автор: klimaticivarna Категория: Бизнес   
Прочетен: 1057 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2009 12:01


Климатиците , дори и най-евтините модели, имат стандартен противопрахов филтър, който улавя летящите във въздуха по-едри замърсители. Освен да почиства въздуха, който дишаме, той предпазва и топлообменника от замърсяване. Това, което трябва да правим за нашия климатик, за да му се радваме дълги години, е на всеки две седмици да чистим филтрите му.
И ако само допреди няколко години у нас всичко се изчерпваше с този стандартен филтър, то японските гиганти в бранша отдавна „бълваха” топ-модели с какви ли не екстри. На повечето вече се радваме и в България. Една от най-забележителните е:
самопочистването. При някои модели на определен интервал, започва самопочистване на филтрите, като праха и мръсотията се отлагат в специален контейнер, който трябва да се почиства само 2-3 пъти в годината.
При други модели отново на опреден интервал, фини четки почистват филтрите и праха се изхвърля през специална тръбичка навън. Един от най-продаванитемодели със самопочистване. А тозие "наблъскан" със всички възможни екстри за които говорим,eдин от high - сегмента при климатиците. При тези нива на оборудване има всичко,каквото може да си представи човек, че и отвъд даже.
Вероятно сте чували да казват, че сплит-системите не вкарват свеж въздух, а само въртят този в стаята. Отскоро обаче има модели, които са снабдени с
Аспирация и генератор на кислород.  Като този по-горния National. Това са екстри, които действително можете да усетите. При аспирацията, климатикът “взема” отвън чист въздух, а отработеният, богат на СО2 изхвърля навън. За да не се губи топлина при тази дейност, е вграден рекооператор. Той “взема” топлина от изходящия въздух и я „дава” на входящия. Така се извършва проветряване без загуба на топлина.
Научни изследвания на човешката мозъчна кора, доказват че кислородът спомага за по-бързото възстановане след стрес и умствена умора. Генераторът на кислород допринася за изпълването на вашето помещение с кислород до 30%. Такова е и количеството му в екологична среда - от 24% нагоре.
Все повече модели на пазара предлагат екстрата
плазма
Попаднали под 4800V напрежение, бактериите ,вирусите ,гъбите и спорите на растения нямат шанс. По-едрите частици като прах , животински косми и др., които са успели да преминат през противопраховия филтър се наелектризират при преминаване през плазмата и се натрупват върху електростатичния филтър. Плазмата е вечна и не изисква допълнителна подмяна. Освен всичко това, плазма филтърът йонизира въздуха с отрицателни йони.
Вече станал почти сериен за климатиците, е
йонизаторът
Концентрацията на отрицателни йони в местностите, които ни тонизират, е много голяма. Например ако вкъщи тя е 50 на куб.см., то край брега на морето е 10 000. За да ни накарат да се почувстваме като след дъжд или високо в планината, производителите на климатици, създават йонизатора. Днес той е дотолкова рапространен, че се превърнал в стандартен за повечето модели.
Почти всички климатици имат допълнителни
електростатични филтри
за финно почистване на въздуха. Те са обработени допълнително с биологично активни вещества с бактерицидно действие.Такива са: катехиновият филтър -силен природен антисептик,съдържащ се в чая, васаби, извличан от японския хрян васаби, ябълков и др. Електростатичните филтри имат ограничения срок на действие. Сред тях най-практични са фотокаталитичните/цеолитни-zeolite/ филтри.Те имат способността да се регенерират при излагане под пряка слънчева светлина за няколко часа. Това е възможно заради способността на TiO2/титаниев апатит/да абсорбира и разгражда веществата под въздействието на слънчевите лъчи.При това титаниевият двуокис не се изразходва. Напоследък доста производители пуснаха такива филтри.
Особено полезна за зимата е екстрата
Топъл килим. Тя позволява топлият въздух да бъде „изстрелван” на 10м. Ниско в земята.
Друга чудесна екстра е
Сензорът или окото. Тя позволява в отделна зона от стаята, например където играе вашето дете, да бъде поддържана определена температура. Другата разновидност на тази екстра е изпращането на въздушният поток в зона, различна от тази, в която в момента се намира човек. Ако в стаята са засечени двама души, сензорът за движение, заедно с режима комфорт (охлаждането е насочено към тавана,затоплянето към пода), ще се погрижат въздушния поток да е далеч от тях. Ако не са засечени хора, уредът автоматично ще превключи на енергоефективна настройка. Ето и един чудесен екземпляр Има и други.

Компанията Daikin създаде и още една екстра, доскоро немислима за климатиците. Тя се превърна в символ на прецизен контрол на влажността и вентилацията в помещението. 

URURU SARARA
Благодарение на URURU SARARA, можете да овлажнявате, изсушавате, вентилирате и пречиствате въздуха в стаята. Същността на екстрата е в значението на думите:

URURU /в превод от японски/ овлажняване:
Работейки в режим отопление, климатиците и другите отоплителни тела, изсушават въздуха. Дотолкова, че понякога се налагаше включването на овлажнители за въздух. Това вече не е така . URURUсистемата на DAIKIN не позволява прекомерното изсушаване на въздуха. Тя абсорбира влагата от външния въздух и я транспортира във вътрешното устройство, овлажнявайки стаята бързо и ефективно. Благодарение на идеалната комбинация от овлажняване и климатизация, помещението се затопля равномерно.
SARARA /в превод от японски/ изсушаване:
Когато влажността е твърде висока, SARARA системата за изсушаване осигурява нейното намаление без промяна на стайната температура. Това е идеално за вас, тъй като по- ниската влажност в един горещ ден означава, че ще се чувствате по-комфортно. Когато влажността е твърде висока, SARARA системата за
изсушаване осигурява нейното намаление без промяна на
стайната температура. Това е идеално за вас, тъй като по-
ниската влажност означава, че ще се чувствате по-комфортно. SARARA поддържа удобна и свежа вътрешна среда като премахва влагата от въздуха без да понижава температурата. Техническо описание на моделатук, тук, тук  тук, тук и тук
 





Тагове:   екстри,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: klimaticivarna
Категория: Бизнес
Прочетен: 24198
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930